ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر

ولادت حضرت معصومه,حضرت فاطمه معصومه (ع),روز دختر,میلاد حضرت معصومه و روز دختر

به مناسبت ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر مراسمی توسط پایگاه بسیج خواهران حضرت زینب سلام الله علیها برگزار شد 

دراین مراسم ازخوهرانی که در رشته های مختلف عناوینی کسب کرده بودند قدردانی ولوح تقدیر اهدا شد
لوح تقدیربخش علمی  به دلیل کسب رتبه جابر بن حیان در شهریار وکسب رتبه استانی  توسط خانم دکتر ورزدار به مهنا خلج جملگی
اهدا شد


5 قدم برای کمک کردن به کودکتان برای دوست یابی

همه مادرها دوست دارند که کودکشان تعدادی دوست داشته باشد، اما آن ها در این سن از قدرت اجتماعی بالایی برخوردار نیستند، به این دلیل که هنوز در حال توسعه مهارت های زبانی خود هستند، و حتی با کسی در قدو قواره خودشان هم  به درستی نمی توانند مکالمه بکنند. به علاوه آنها در حالت "بازی های موازی" قرار دارند، که بدین معنی است که آنها تا سن 2 سالگی در کنار هم بازی می کنند، ولی تعاملی با یکدیگر ندارند، که این هم روشی برای یافتن دوست به حساب نمی آید.

 شما چطور می توانید به او کمک کنید؟ شما باید او را در مسیر دوستی هدایت کنید.

در اینجا 5 قدم برای کمک کردن به کودکتان برای دوست یابی معرفی شده است:

  ادامه مطلب ...

برای دانش آموزانتان در هر پایه ای بلندخوانی کنید!

  بلندخوانی به معنای بلند خواندن است! زمانی که برای دانش آموزان مطلبی را می خوانیم، از این واقعیت به خوبی آگاهی داریم که "سطح شنیداری" کودکان تا مقطع راهنمایی، به شکل چشمگیری از سطح خواندن آن ها پیشی می گیرد. وقتی مطلبی را برای دانش آموزان بلند می خوانیم، آن ها را با متن هایی درگیر می کنیم که احتمالا خودشان نمی توانند بخوانند.

در هنگام این کار، تصورات شان را گسترش می بخشیم، آن ها را بادانش جدیدی آشنا می کنیم ، فراگیری زبان شان را گسترش می دهیم، واژه می سازیم، و مطالعه و خواندن را به عنوان یک فعالیت لذت بخش و سودبخش ترویج می کنیم. همه ی دانش آموزان، از پیش دبستانی تا دبیرستانی، از این که مطلبی را با صدای بلند برای شان بخوانیم، بهره خواهند برد. گوش کردن به خواننده ای خوش زبان، گویا و سرزنده، می تواند به دانش آموزان کمک کند تا میان زبان نوشتاری و گفتاری پیوند برقرار کنند.

ادامه مطلب ...

اصلاح آموزش و پرورش را از خانه‌های مان شروع کنیم

یکی از مهم‌ترین راه‌های اصلاح آموزش و پرورش در ایران توجه به قفسه کتاب کودک در کتابخانه‌ها و کتابفروشی هاست. شاید این سخن به نظر برخی عجیب و غریب و جمله احساسی از یک نویسنده کودک و نوجوان ارزیابی شود، اما مطالعات بین المللی مهمی پشتوانه این سخن است.

درباره آموزش و پرورش دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد، اما تقریباً تمام دیدگاه‌های متفاوت در آموزش و پرورش در یک نقطه مشترک‌اند که یکی از وظایف مهم آموزش و پرورش ابتدایی، آموزش خواندن و نوشتن است. بررسی اسناد و قوانین مربوط به نهاد آموزش و پرورش رسمی در ایران نشان می‌دهد که «تربیت اسلامی» جایگاه بسیار مهمی دارد و بیشتر مدیران این نهاد در دهه‌های اخیر بر این موضوع پای فشرده‌اند.

همچنین در این مطالعات که متغیرهای مؤثر در سواد خواندن سنجیده شده‌اند، در چند مورد مشخصاً گرایش کودکان به کتابخوانی و تأثیر کتاب‌های غیردرسی در افزایش سواد خواندن مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتیجه این مطالعات نشان داده است که استفاده کنندگان از کتاب غیردرسی عملکرد بهتری نسبت به دیگران دارند.

یکی از متغیرهای بررسی شده، تعداد کتاب کودک در خانه است. این مطالعات نشان داده است، دانش آموزانی که در خانه‌شان بیش از ۱۰۰ کتاب کودک دارند، عملکرد بهتری نسبت به دیگر دانش آموزان دارند. طبق این گزارش تنها ۲ درصد از دانش آموزان ایرانی در خانه بیش از ۱۰۰ کتاب دارند، در حالی که میانگین بین المللی ۱۴ درصد و کشور نیوزیلند ۳۶ درصد است. جالب اینکه دانش آموزانی که هر روز یا تقریباً هر روز در خارج از مدرسه، داستان یا رمان می‌خوانند نسبت به دانش آموزانی که هیچ وقت یا تقریباً هیچ وقت داستان یا رمان نمی‌خوانند، عملکرد بهتری دارند. و جالب تر از این، دانش آموزانی که برای سرگرمی بیرون از خانه هر روز یا تقریباً هر روز کتاب می‌خوانند، نسبت به دانش آموزانی که؟ بار یا کمتر در ماه کتاب می‌خوانند، بالاتر است.
همین گزارش مطالعه نشان می‌دهد دانش آموزانی که والدینشان نیز در خانه کتاب می‌خوانند، عملکرد بهتری دارند.

اگر بخواهیم از آنچه بیان شد، نتیجه یی ساده بگیریم، می‌توانیم بگوییم «خواندن کتاب‌های غیردرسی» یکی از مؤثرترین شیوه‌های افزایش سوادخواندن است و چون سواد خواندن مستقیماً در آموزش علوم مؤثر است، می‌توان نتیجه گرفت خواندن رمان و داستان و شعر به موفقیت در کسب دانش در رشته‌های علوم و ریاضی نیز کمک می‌کند.

بنابراین به جای اینکه برای بهبود آموزش متوسل به اصلاح در آموزش و پرورش رسمی بشویم که با موانع ساختاری بسیاری رو به رو است، می‌توانیم خودمان اصلاح آموزش و پرورش را از خانه‌های مان شروع کنیم. کم دردسر ترین و آسان‌ترین راه اصلاح آموزش و پرورش، افزایش کتاب کودکان در خانه و خواندن آن کتاب‌ها توسط کودکان است.

کودکان و حفظ محیط زیست

زمانی که کودکان به مرحله رفتن به مهد کودک یا پیش دبستان می‌رسند در مورد محیط پیرامون خود اطلاعات بیشتری کسب می‌کنند. در صورتی که تاکنون در این راه گام برنداشته‌اید اکنون زمان خوبی است که به کودکتان در مورد حفظ محیط زیست توضیحاتی دهید. اگر با فرزندتان درباره حفظ محیط خانه خود حرف زده‌اید با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید او را به حفظ محیط زیست خارج از خانه هم علاقه مند کنید.

به کودک خود اطلاعات اساسی بدهید

خانم «الف» می‌گوید: «روزی توجه پسر ۷ ساله من به مجله ای بر روی میز جلب شد که بر روی جلد آن عکس یک خرس قطبی دیده می‌شد. در این مجله در مورد خطری که بر اثر گرم شدن کره زمین، خرس‌های قطبی را تهدید می‌کند مطالبی نوشته شده بود. من تصمیم گرفتم با پسرم خیلی صریح حرف بزنم و بنابراین به او گفتم که درست است که زندگی خرس‌های قطبی و سایر جانداران در خطر است ولی، ما می‌توانیم در این میان نقش مثبتی ایفا کنیم.

به کودک خود صرفه جویی در مصرف انرژی را آموزش دهید

 خانم «الف» می‌گوید: «زمان جنگ بود. پدر و مادرم مدام به من یادآوری می کردند که لامپ های اضافی را خاموش کنم و در مصرف کلیه مواد صرفه جویی نمایم. آنها با این کار درس های زیادی به من دادند. کودک شما باید به صرفه جویی در مصرف انرژی عادت کند. او باید بداند با این کار هزینه کمتری به خانواده تحمیل می شود».

به کودکتان یادآوری کنید که هنگام مسواک زدن شیر آب را ببندد

یک کودک مدرسه ای به خوبی می‌داند که آب مصرفی ما از رودخانه‌ها و مخازن تامین می‌شود. به او توضیح دهید. که با هدر دادن آب، خیلی‌ها آسیب می‌بینند و در ضمن انرژی زیادی هدر می‌رودشیری که به مدت ۵ دقیقه چکه کند معادل روشن شدن ۲۴ ساعته ۱ لامپ ۶۰ واتی انرژی به هدر می‌دهد.

۱-به فکر سرگرمی‌های مناسبی برای اعضای خانواده باشید.

۲-به فرزند خود نشان دهید که چگونه می‌تواند بدون استفاده از وسایل الکترونیکی خود را سرگرم کند. شما می‌توانید به بازی‌های خانوادگی بپردازید، کتاب‌های جذاب بخوانید، به پیاده روی و دوچرخه سواری بروید .

۳-بازیافت مواد را جدی بگیرید.

۴-از کودک خود بخواهید هر نوع زباله را در سطل مخصوص خود بریزد و به روی هر کدام از سطل‌ها تصویر زباله مورد نظر را بکشد.

۵-هرازگاهی از فرزندتان بخواهید برای کمک به مستمندان، در جمع کردن لباس‌ها، کتاب‌ها، اسباب بازی‌ها و سایر وسایل کهنه به شما کمک کند.

۶-از مواد سازگار با طبیعت استفاده کنید.

۷-هنگام نظافت خانه به جای حوله‌های کاغذی از پارچه استفاده کنید. تا حد امکان موادی را به کار ببرید که به محیط زیست آسیبی نمی‌رسانند. این کار نه تنها به نفع محیط زیست است بلکه برای خانواده شما نیز مفید می‌باشد.

۸-از کیسه‌ها و ظروفی استفاده کنید که قابل استفاده مجدد باشند.

۹-یکی دیگر از راه‌های آسان حفظ محیط زیست این است که به جای خریدن بطری‌های متعدد نوشابه، یک بطری را مدام از نوشابه پر کنید.

۱۰-در ضمن برای خرید از پاکت های کاغذی استفاده کنید.

۱۱-به جای چند پاکت کوچک، از یک پاکت بزرگ استفاده کنید.

۱۲-به جای خریدن پاکت های کوچک، یک پاکت بزرگ تهیه کرده و آن را به بخش‌های مختلف تقسیم بندی کنید، به طوری که قابل استفاده مجدد باشد.

۱۳-هنگام ساختن آثار هنری، هیچ قسمتی را دور نریزید.

۱۴-برای جمع آوری قسمت‌هایی که در اثر کارهای هنری بر جای می‌ماند سطل‌های کوچکی در نظر بگیرید. یادتان باشد حتی اشیایی مثل مدادهای شکسته و دگمه‌ها نیز می‌توانند مجدداً مورد استفاده قرارگیرند. هر چقدر بیشتر صرفه جویی کنید، پول کمتری برای خرید وسائل جدید خرج خواهید کرد.

      ۱۵-از خانه زیاد خارج شوید.در صورت امکان اعضای خانواده را پارک یا طبیعت ببرید. با این کار ضرورت حفظ محیط زیست برای کودکان یادآوری می‌شود

منبع: 

 روزنامه کیهان،


نقش بازی در رشد کودک

 بازی عبارت است از هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفدار که بصورت فردی یا گروهی، انجام و موجب کسب لذت و برآورده شدن نیازهای کودک شود. کودکان نقاط قوت و ضعف خود از جمله تمایل به فرمان دادن یا فرمان بردن، تهاجم یا تسلیم، اجتماعی بودن یا منزوی بودن و همچنین احساسات دوستانه یا خصمانه، افسردگی یا شادی، امیال و آرزوهای خود را از طریق بازی نشان می‌دهند. بازی، رشد عاطفی، اجتماعی ، جسمانی و ذهنی کودک را به همراه دارد.


بازی، در رشد عاطفی کودک نقش مثبتی ایفا می‌کند به این صورت که نیاز به برتری جوئی و بروز احساسات و عواطف، ترس و تردیدها و برو‌نگری را در کودک ارتقاء می‌دهد.


ادامه مطلب ...

چگونه کودکان را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم؟

  کارشناسان آموزشی می‌گویند بچه‌هایی که در سال‌های قبل از مدرسه با کتاب پیوندی عمیق دارند، در دوران تحصیل‌شان موفق‌تر می‌شوند و در بزرگسالی هم کاغذ و کتاب را از خود جدا نمی‌کنند. اما بار آوردن یک کودک کتابخوان، چندان هم ساده نیست. اگر از راهش نروید، احتمال اینکه فرزندتان به بازی‌های رایانه‌ای و عروسک‌هایش بیشتر از یار مهربان دل ببندد کم نیست. می‌دانیم از میان هزاران کتابی که پیش چشم‌تان قرار دارند، حتی با وجود تقسیم‌بندی‌هایی که ناشران پشت جلد آثارشان درج می‌کنند، انتخاب مناسب‌ترین گزینه کار ساده‌ای نیست. پس از دایره‌المعارف ما کمک بگیرید تا هم بهترین را انتخاب کنید و هم به بهترین شیوه کودک‌تان را با آن پیوند بدهید.
ادامه مطلب ...

ََآشنائی با ابوعلی سینا دانشمند وفیلسوف ایرانی

 در دنیای امروز کمتر ملتی است که به مفاخر گذشته خود توجه نکند زیرا یکی از علایم حیات و زنده بودن ملت ها ملتفت بودن و توجه داشتن به مفاخر گذشته فلسفی. علمی.فرهنگی .ادبی .سیاسی.اجتماعی و ملی انهاست که این گذشتگان با وجود گذشت روزگار و سیر زمان و وقوع حوادث نا گوار با هزاران خون دل برای اینده گان خود به میراث گذ اشته اند که باید انرا گرامی و عزیز داشت و انرا بارور ساخت.  ادامه مطلب ...